Bevezető

Helló!

Először is köszi az érdeklődést, biztos vagyok benne, hogy elszánt, önálló nyelvtanuló vagy, aki a saját kezébe akarja venni a haladását! :)

Hadd kérdezzek valamit:

  • Hányszor álltál már neki megtanulni egy nyelvet?
  • Sikerült elérni egy stabil, használható szintet?

Én kb. végtelenszer.

Már 10 éve tanultam angolul, sőt, fordítóként is dolgoztam, de valahogy nem bírtam megszólalni. Egyszerűen a frász jött rám, ha angolul kellett beszélnem. Pedig az akkori élettársam ausztrál volt, mi több Ausztráliában éltem...

11 éves koromban ismerkedtem meg a némettel, de pillanatok alatt elvették tőle a kedvem. Kellett hozzá 20 év és jópár próbálkozás, míg végül sikerült letennem belőle a felsőfokú nyelvvizsgát...

És ez csak két példa a számtalanból. Szóval hidd el, tudom milyen ez.

Hét éve tanulok aktívan nyelveket és ezalatat az idő alatt rengeteget tanultam magamról, az időbeosztásról (munka és főiskola mellett senkinek nem könnyű tanulni. Tudom, neked sem!) és még egy csomó mindenről, ami nem feltétlenül a nyelvhez kötődik.

Ezt a minikurzust azért hoztam létre, hogy neked ne kelljen újra feltalálni a kereket és az én tapasztalataimból tudj profitálni és alkalmazni a te nyelvtanulásodra.

Ha anno ezeket a dolgokat tudtam volna, sokkal gyorsabban és könnyebben tanulhattam volna meg bármelyik nyelveti.

Mielőtt mindenféle csodatechnikákat várnál: lesznek ilyenek is, ám arra ne számíts, hogy a kemény munkát megspórolhatod, tehát ha könnyű győzelemre vársz, akkor ez nem neked való.

Még egy fontos dolog: ez nem egy nyelvtanfolyam.

Ez egy kurzus, ami eszközöket ad arra, hogy hogyan tanulj egy nyelvet. Szemléletet formál, motivál.

Ha tényleg eldöntötted, hogy most megtanulod a nyelvet, hajlandó vagy beletenni a munkát, az időt, az energiát, akkor biztos vagyok benne, hogy rengeteget fog segíteni ez a kis kurzus.

És még csak olvasnod sem kell, mert videó formájában nézheted meg az összefoglalókat. :) (A felvétel a legnagyobb hazai nyelvtanulási kiállításon, a Nyelvparádén készült).

A következőkről lesz szó:

  • Hogyan motiváld magad és hogyan teremts időt a nyelvtanulásra
  • Mik a leghatékonyabb nyelvtanulási technikák (szeretnél 50 szót megtanulni naponta? És mi van azzal, ha azt mondom, hogy soha többé nem fogod elfelejteni a megtanultakat? Ezekről is lesz szó!)
  • Megnézzük hogyan lehet átjutni gyorsan a kezdő és középfokon és hogy mikre kell figyelni az adott szinteken
  • Megnézzük azt is, hogy mi kell a felsőfokhoz és a sikeres nyelvvizsgához.
  • A kurzus elvégzése után sem áll meg az élet, ha találok valami érdekességet, ami hasznodra lehet, azt is el fogom küldeni.
Lehet azt fogod mondani, hogy teljesen hülyeség, amit mondok. Lehet, hogy találsz dolgokat, amikkel nagyon egyetértesz, lehet, hogy hallasz olyanokról, amikről nem is tudtál.

Bárhogyan is, megnézni egy dolog, megvizsgálni és használni a látottakat egy másik. Remélem te az utóbbi táborba tartozol, mert eredmény csak munkából lesz!

Minden részhez tartozni fog majd egy akció is, ez biztosítja azt, hogy ne csak végigmenj a kurzuson, hanem csinálj is valamit annak érdekében, hogy haladj.

Akció: nézd meg a lenti videót! :)

Következő